Jdi na obsah Jdi na menu
 


16.10.

19. 10. 2020

ČJ:

Znovu si zopakujte dvojice slov. které rozlišujeme podle významu (stejně zní, ale jinak se píší) a nejprve ústně si udělejte v uč. str. 23/cv.2. Pod cvičením je nápověda, která slova máte doplnit, jen v nich nejsou doplněná i/y. Ty musíte doplnit podle významu věty, do které dané slovo doplníte. Potom tyto věty napište do SŠ správně doplněné. Kdo bude mít napsané v sešitě, zase odklikne tento úkol jen s tím, že má hotovo.

Ještě si zkuste podle odkazu najít toto cvičení a udělat ho jen na netu. http://ctvrtak.chytrak.cz/cestina/cj4_1_35.htm

Kdo chce, může si v PS str. 20/4 zahrát hru do ČJ. Není povinné

M:

PS str. 10/32 - je to vlastně dělení se zbytkem, jen je v tabulce, takže jde jen o to jinak zapsat výsledek - pozor na to, kam se píše zbytek!! A na procvičení závorek, roznásobení závorek a dvojciferných čísel udělejte ještě PS str. 6/cv. 25.

 

SKN - Př:

V příloze máte křížovku, ale nejde do ní zapisovat. Kdo máte možnost, můžete si vytisknout a doplnit nebo si jen ústně zkusit doplnit do správných políček. ACROSS je vodorovně, DOWN je svisle.

Nakonec si přečtěte v učebnici str. 10 - Dělení rostlin a stavba těla rostlin a do sešitu zapište zápis:

Dělení rostlin

Podle způsobu rozmnožování dělíme rostliny na:

1. Výtrusné rostliny - nekvetou a nevytvářejí semena, jen výtrusy (např. mechy, kapradiny, přesličky)

2. Semenné rostliny - tvoří semena. Semena mohou být v plodech (např. růže, rajčata, ovocné stromy a keře) nebo volně uložena v šiškách (např. jehličnaté stromy).

Pod zápis nakreslete obrázek jahody ze str. 10 a popište stavbu těla. Kdo bude mít hotovo, odklikne jen na úkolu vpravo Označit jako dokončené.